Waarom een laadpaal bij je werknemer thuis plaatsen?

Laadpalen

Het installeren van laadpalen bij werknemers kan verschillende voordelen bieden voor zowel het bedrijf als de werknemers zelf. Hier zijn enkele redenen waarom een bedrijf kiest voor deze investering.

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Door werknemers aan te moedigen om elektrische voertuigen (EV's) te gebruiken, kan een bedrijf zijn ecologische voetafdruk verkleinen. Het bedrijf kan zichzelf zo positioneren als milieubewust en duurzaam, wat aantrekkelijk kan zijn voor klanten, investeerders en toekomstige werknemers.

Voordelen en tevredenheid

Werknemers hoeven niet naar openbare laadstations te zoeken, wat hen tijd en moeite bespaart. Het aanbieden van laadmogelijkheden kan worden gezien als een extra secundaire arbeidsvoorwaarde, wat kan helpen bij het aantrekken en behouden van talent.

Kostenbesparing op de lange termijn

Elektrisch rijden is vaak goedkoper dan rijden op traditionele brandstoffen, wat werknemers geld kan besparen. Vaak zijn er subsidies of belastingvoordelen beschikbaar voor bedrijven die investeren in laadpalen.

Toekomstgericht

Met de verwachte toename van EV's in de komende jaren, bereidt het bedrijf zich voor op de toekomstige behoeften van werknemers. Het installeren van laadpalen kan aantonen dat het bedrijf vooruitstrevend is en openstaat voor innovatie.

Zakelijke voordelen

Werknemers met EV's kunnen wellicht vaker thuiswerken of flexibeler omgaan met werktijden als ze weten dat ze gemakkelijk kunnen opladen. Door de mogelijkheid te bieden om op locatie op te laden, kunnen werknemers hun werktijd optimaler benutten in plaats van tijd kwijt te zijn aan het vinden van een laadstation.

Veiligheid en controle

Laadpalen op het bedrijfsterrein kunnen betere beveiliging bieden dan openbare laadstations, wat het risico op vandalisme of diefstal vermindert. Het bedrijf kan laadstations beheren en monitoren, waardoor er meer controle is over het gebruik en de kosten.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Door laadpalen aan te bieden, draagt het bedrijf bij aan de bredere adoptie van EV's, wat kan helpen om de luchtkwaliteit en algemene milieugezondheid in de gemeenschap te verbeteren.

Door deze voordelen kunnen bedrijven niet alleen bijdragen aan een beter milieu en een duurzamere toekomst, maar ook hun eigen bedrijfsvoering efficiënter en aantrekkelijker maken voor huidige en toekomstige werknemers.

Karen Vanhoren

Laadpaal integreren bij je werknemer thuis?

Dat kan eenvoudig! Neem contact met ons op en wij leggen je er graag meer over uit.