Een kwart van de gezinnen meldt nieuwe zonnepanelen niet of te Laat aan bij netbeheerder: "Gevaarlijk voor het stroomnet"

Zonnepanelen

Een kwart van de gezinnen meldt hun nieuwe zonnepanelen niet of te laat aan bij de netbeheerder, wat kan leiden tot overbelasting van het stroomnet en veiligheidsrisico's. Dotronix biedt een complete nazorgservice om ervoor te zorgen dat alle administratieve stappen tijdig en correct worden afgehandeld, zodat klanten zorgeloos van hun zonnepanelen kunnen genieten.

Een kwart van de gezinnen meldt nieuwe zonnepanelen niet of te Laat aan bij netbeheerder: "Gevaarlijk voor het stroomnet"

De populariteit van zonnepanelen blijft stijgen, maar niet alles verloopt vlekkeloos bij de installatie ervan. Uit recente cijfers blijkt dat maar liefst 25% van de huishoudens hun zonnepanelen niet of te laat aanmelden bij hun netbeheerder. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor zowel het stroomnet als voor de eigenaar van de zonnepanelen.

Het niet tijdig aanmelden van zonnepanelen kan leiden tot overbelasting van het lokale stroomnet en mogelijke veiligheidsrisico’s, zoals fluctuaties in de spanning. Bovendien kunnen huishoudens boetes riskeren of in sommige gevallen geen aanspraak maken op terugleververgoedingen voor de opgewekte energie die ze aan het net leveren.

Waarom is tijdige aanmelding zo belangrijk?

Wanneer zonnepanelen worden geïnstalleerd, verandert het energiemanagement van het huishouden. De opgewekte stroom kan namelijk terug het net op gaan als er een overschot is. Om dit veilig en efficiënt te laten verlopen, moeten netbeheerders weten waar nieuwe installaties plaatsvinden. Bij het ontbreken van deze informatie kan het net onvoldoende voorbereid zijn op de extra belasting, wat voor storingen en inefficiënties kan zorgen.

Daarnaast helpt een tijdige aanmelding bij het:

  • Beheren van de energiestromen: Netbeheerders hebben inzicht nodig om te zorgen dat de stroomvoorziening stabiel blijft.
  • Voorkomen van storingen en overbelasting: Een niet-geïnformeerd netbeheer kan tot stroomuitval of veiligheidsproblemen leiden.
  • Verzorgen van financiële voordelen: Eigenaren kunnen geen vergoeding krijgen voor de energie die ze terugleveren aan het net als hun installatie niet geregistreerd is.

Hoe Dotronix helpt om dit probleem op te Lossen

Bij Dotronix begrijpen we hoe belangrijk het is om zonnepanelen niet alleen goed te installeren, maar ook dat alle administratieve stappen correct en tijdig worden afgehandeld. Daarom bieden wij onze klanten een volledige nazorgservice die ervoor zorgt dat hun zonnepanelen onmiddellijk en correct worden aangemeld bij de netbeheerder.

Dit proces is vaak een bron van verwarring voor veel huiseigenaren, maar wij nemen deze last volledig uit handen. Zo kunnen onze klanten genieten van hun zonnepanelen zonder zich zorgen te maken over eventuele boetes of storingen in hun energienetwerk. Dotronix zorgt ervoor dat alles soepel verloopt, van installatie tot aanmelding.

Geniet van de voordelen van zonnepanelen

 

Onze stappen na de installatie:

  1. Volledige registratie: Direct na de installatie zorgen wij ervoor dat de zonnepanelen correct worden aangemeld bij de netbeheerder.
  2. Monitoring en updates: Wij houden onze klanten op de hoogte van de status van hun registratie en zijn beschikbaar voor eventuele vragen.
  3. Veiligheidscontrole: Wij voeren een controle uit om te zorgen dat alles voldoet aan de veiligheidsnormen, zodat klanten veilig hun opgewekte energie kunnen gebruiken en terugleveren.

Voorkom problemen – Kies voor Dotronix

Met de groei van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen is het essentieel dat alles volgens de regels verloopt. Door te kiezen voor Dotronix kunnen klanten er zeker van zijn dat hun installatie niet alleen technisch perfect is, maar ook dat alle administratieve verplichtingen tijdig worden nageleefd. Op deze manier draagt Dotronix bij aan een veilig, stabiel en duurzaam stroomnetwerk.

 

Jan Vanhoren

Advies nodig voor zonnenpanelen?

Door voor Dotronix te kiezen, zorg je ervoor dat je het maximale haalt uit jouw energie opbrengst!

Aarzel niet om contact met ons op de nemen bij vragen. Ons team staat voor je klaar bij zowel de installatie als administratie van je zonnepanelen.